Honda Civic R pakt ronderecord op de Nordschleife
Honda wordt door vriend en vijand beschouwd als de beste motorenbouwer ter wereld. Of het nu gaat om auto's, motorfietsen, speedboten of grasmaaiers, Honda motoren behoren tot de absolute top in technische vooruitgang en mechanische precisie. De nieuwe Civics zijn, om op de Europese markt net zo succesvol te zijn als in de rest van de wereld, voorzien van down-size turbomotoren, maar Honda vergeet zijn roots niet; de nieuwe Civic type R heeft een 2-liter motor met 310 PK en karrevrachten koppel, en een wonderbaarlijk goed onderstel. Hiermee heeft hij het ronderecord voor productiewagens afgepakt van europese concurrenten als Renault en Volkswagen.
Bron: AutoRAI
15-06-2017
Aantal APK's bij onafhankelijke garagebedrijven stijgt
Het aantal APK's stijgt behoorlijk. Logisch natuurlijk, met de prijzen die voor nieuwe auto's berekend worden, kunnen steeds minder mensen zich een nieuwe veroorloven en gaat de particulier steeds vaker op zoek naar een automobiel met wat meer levenservaring. Volgens onderstaand bericht gebeurt het periodiek keuren steeds meer bij onafhankelijke autobedrijven, zoals bij Auto Pieper. Deze toegenomen belangstelling ervaren wij elke dag!
Bron: Autoweek
30-05-2017
Update sjoemeldiesels levert veel problemen op
Bij veel auto's uit de VAG-groep die voorzien waren van de zogenaamde sjoemelsoftware, is een update van de software gedaan. Helaas blijkt bij veel automobielen die update bepaald geen goede ingreep te zijn geweest; er zijn veel klachten over meer-verbruik, verlies aan vermogen en het aantal storingen lijkt fors toegenomen. Op fora werd al iets dergelijks voorspeld; immers, als de ingreep zo gemakkelijk, pijnloos en goedkoop zou zijn, waarom werd die dan niet meteen af fabriek toegepast? Waarom dan het risico lopen op een schandaal als de oplossing zo voor de hand ligt?
Bron: AD
09-05-2017
Nieuwe Toyota C-HR
Wie betrouwbaar zegt, zegt Toyota. Het Japanse merk is steevast te vinden bovenaan allerlei betrouwbaarheidsstatistieken, maar de modellen worden vaak als enigszins behoudend geschetst, ondanks vooruitstrevende auto's als de Prius. Nu is er dan de C-HR, een bijzonder opvallende en moderne verschijning, die hard op weg is een verkooptopper te worden. Beschikbaar met een 1.2 turbomotor en met de bekende Hybride-aandrijving die ook te vinden is in o.a. de Prius en de Auris. Mocht u geïnteresseerd zijn in een nieuwe, neem dan contact met ons op; door onze goede contacten met officiele dealers in de buurt kunnen wij ook nieuwe auto's leveren in Coevorden.
01-05-2017